İstanbul doğumlu, orta ve lise öğrenimlerini Sainte Pulcherie ve Saint Benoit Fransız Kız Lisesinde yaptı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olup bunu takiben İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsünde Psikososyal Onkoloji Ana Bilim dalında Yüksek Lisansını tamamlayıp Uzman Psikolog ünvanını aldı.
Lisans eğitimi süresince Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Numune Hastanesi Psikoloji Bölümü, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları, İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümlerinde stajları vardır.
1991-1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve kanserli hastalara psikolojik destek ve uyum konularında uluslararası seviyede klinik ve akademik çalışmalar yaptı.
1991 senesinde burslu olarak University of Manchester Christies’ Hospital’da Clinical associate olarak çalıştı. 1993 senesinde Doktora çalışması için Universite de Bruxelles’e – Belçikaya gitti, aynı zamanda Institut Jules Bordet bünyesinde bulunan Departement de Psychosocial Oncologie bölümünde uzman psikolog olarak çalıştı. Bu süre içerisinde dünyadaki Psikoonkoloji konusunun gelişmesine öncülük eden New York Memorial Sloan Kettering hastanesi Psikoonkoloji bölümünden 6 aylık burs alarak klinik ve akademik çalışmalarına devam etti. EORTC QOL C30 referanslı kanser hastalarının Hayat Kalitelerini ölçmeyi amaçlayan çalışma grubunda yer aldı. Klinik çalışmaları sırasında değişik kurs ve eğitim seminerleri çerçevesinde Psikodrama , Bilişsel Davranışsal Terapi ve Yaşam Koçluğu yöntemlerini öğrendi.
2000 senesinde Universite de Bruxelles Solvay Business School’da Management konusunda MBA yapmış olan Erbil, yurt dışında sanayi alanında özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. 2010’dan beri Türkiye’ye geri dönmüş olup, konsültan olarak Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Enstitüsünde çalıştı.
Psiko-onkoloji konusunda birçok uluslararası yayınları ve kongre katılımları vardır.
Çalıştığı alanlar:
Kanser hastalarına ve ailelerine, hastalık süresince psikolojik destek sağlamak
Kanser tedavisi sonrası işe dönüş konusunda psikolojik danışmanlık
Kanser hastalarının cinsel sorunları konusunda psikoterapi
Palyatif/Terminal (son) dönem hasta ve aile destek tedavi
Depresyon
Endişe ve Stres
Öfke Kontrolü
Yas
Panik atak
Tükenmişlik sendromu